Takan nuohous Kouvola Valkeala

Nuohous

Suoritamme nuohoukset ja tulisijojen ja savuhormien tarkastukset ja korjaukset vahvalla ammattitaidolla. Toimimme  koko Kouvolan alueella.

Säännöllinen nuohous on tärkeää

Noki on hyvä eristysaine. Mikäli savuhormi, tulisijan savusolat ja lämmityskierto ovat nokiset, tulisija ei luovuta kunnolla lämpöä eikä se vedä enää kunnolla. Tästä johtuen hormin pikeentymisen riski kasvaa. Tällöin myös nokipalon vaara lisääntyy.

Mikäli nuohousta ei suoriteta määrävälein, on suuri vaara, että piippu tervaantuu, karstoittuu ja tulee nokipalo. Nokipalossa piipun pinnoille tiivistynyt piki ja noki syttyvät palamaan. Kuumuus voi tämän vuoksi olla savuhormissa jopa 1200 °C ja piippu on vaarassa haljeta.

Nokipalon estämiseksi on tärkeätä myös huolehtia riittävästä palamisilmasta.

Ennakointi varmistaa paloturvallisuuden

Tulisijat ja savuhormit pitää nuohota sekä niiden kunto tarkastaa, jotta savuhormeihin ja tulisijoihin kertyvät jätteet eivät aiheuttaisi palovaaraa. Jo tulisijaa suunniteltaessa on otettava huomioon paloturvallisuuteen liittyvät ohjeet, mm. suojaetäisyydet. Piipunhattu estää tehokkaasti sadeveden valumisen savuhormien kautta perustuksiin. Nuohous estää merkittävästi nokipaloja. Suuri osa tulisijojen ja hormien vaurioista ja niistä alkunsa saaneista tulipaloista aiheutuu tulisijojen väärästä käytöstä.
Kiukaan nuohous varmistaa paloturvallisuuden
Savupiipun kuntotarkastus Kouvola
Savupiipun ja hormin paloturvallisuus
Kakluunin nuohous ja hormin puhdistus

Valmistaudu nuohoojan tuloon

  1. Tarkista palovaroittimien kunto.
  2. Poista mahdolliset esteet tulisijan läheltä.
  3. Varmista, että savupiipulle pääsee kulkemaan turvallisesti.
  4. Osoita nuohoojalle palamisjätettä varten kannellinen, palamaton astia, joka sijaitsee paloturvallisessa paikassa.

Ohjeita puun polttamiseen

Pienpolttoon liittyvää lainsäädäntöä on jätelaissa, terveydensuojelulaissa, naapuruussuhdelaissa sekä ympäristönsuojelulaissa. Kunnat voivat antaa omia puun pienpolttoa koskevia määräyksiään ympäristönsuojelu- tai jätehuoltomääräyksissä. Jätelaki kieltää jätteiden polton.

Hyvälaatuisella ja kuivalla polttoaineella sekä oikealla sytyttämis- ja puidenlisäystavalla voidaan merkittävästi vähentää päästöjen muodostumista tulisijoissa.

Poltettavan puun on oltava kuivaa.

  1. Oikea sytytystapa on puiden sytyttäminen päältä pienellä määrällä puutikkuja ja sanomalehtipaperia.
  2. Kun tulipesän pinnat ovat kunnolla kuumenneet, voidaan puuta lisätä reilummin, tulipesää ei saa latoa liian täyteen.
  3. Tulisijan pellit on hyvä pitää auki ja varmistaa hyvä veto niin kauan kuin hiillos vielä hehkuu. Näin huonetilaan ei pääse häkää eikä pienhiukkasia.
  4. Kun veto on hyvä, piipun päästä tupruaa tasaisen vaaleanharmaata savua. Musta noki kertoo liian vähäisestä vedosta tai märistä puista.
  5. Kun hiillos alkaa hiipua – eli siinä ei näy sinisiä liekkejä – voi pellin laittaa vähän pienemmälle. Vasta kun hiillos on palanut loppuun, pellin saa sulkea kokonaan.

Jos uuni on ollut pitkään käyttämättä tai se on taipuvainen savuttamaan, kannattaa nuohousluukussa polttaa tuppo sanomalehteä tai hieman tuohta, kunnes veto käynnistyy. Kylmillään olleen tulisijan lämmittäminen on aloitettava varovasti ja hitaasti. Älä jätä uunia valvomatta lämmityksen aikana.

Nuohoushinnasto

Kiinteistön nuohouksen vähimmäismaksu on 45€, kun nuohooja liikkuu samalla alueella. Hinta sisältää yhden tulisijan ja hormin nuohouksen.

Hinnat sis. alv 24%.

Ensimmäinen hormi 30€

Muut hormit 5€

Leivinuuni 25€

Varaava takka 15€

Kiuas 15€

Hella 25€

Lämmitysuuni 15€

Kamina 15€