Ilmanvaihto asennus ja huolto Kouvola

Ilmanvaihto

Ilmanvaihtokanavien puhdistus on kotisi perushuoltoon kuuluva työ, jonka suoritamme ammattitaidolla. Ilmanvaihtokanavien puhdistus on samalla myös järjestelmän kuntotarkastus.

Meiltä myös ilmanvaihtokoneiden huollot koko Kouvolan alueella.

Ilmanvaihtokanavien puhdistus on satsaus terveelliseen sisäilmaan

Vietät suurimman osan ajastasi sisätiloissa, joten sisäilman puhtaus ja riittävä vaihtuvuus on tärkeää sinun ja kiinteistösi terveyden ja asumisviihtyvyyden kannalta. Huono sisäilma aiheuttaa tukkoisuutta ja väsymystä sekä pahimmillaan jatkuvaa nuhaa, allergioita ja astmaa. Siksi ilmanvaihtokanavien puhdistuksesta tulee huolehtia asianmukaisesti.

Ilmanvaihtoventtiilit irrotetaan ja ilmanvaihtokanavisto alipaineistetaan. Ilmanvaihtokanavien puhdistus tehdään kelavaijeriharjalla, joka irrottaa IV-putkien sisältä lian ja pölyn. Ilmanvaihtokanavisto käydään läpi venttiili kerrallaan. Lika ja pöly ohjautuvat alipaineistetusta IV-kanavistosta pois. Lopuksi ilmanvaihtoventtiilit puhdistetaan liuotinpesunesteellä sekä niiden tiivisteet tarkastetaan.

Ilmamäärien mittaus ja säätötyöt ovat tärkeä osa palvelumme –kokonaisuutta. Puhdistuksen jälkeen jokaisesta sisäventtiilistä mitataan tulo- ja poistoarvot siten, että asunnon ilmamäärä saadaan säädettyä oikeassa suhteessa. Kun suhde on oikea, kosteus poistuu tehokkaasti. Toimitamme myös mittaus- ja säätötyöstä asianmukaisen pöytäkirjan.

Ilmanvaihtokanavien lika voi aiheuttaa kosteusongelmia ja paloturvallisuus­riskejä

Ilmanvaihtokanaviin kertyvä pöly ja lika tukkivat ilmanvaihdon ja saavat ilmamäärät epätasapainoon. Tästä aiheutuu epämiellyttävää hajua, vetoa ja tunkkaista ilmaa. Pahimmillaan epätasapainoinen ilmanvaihto aiheuttaa kosteusongelmia kotisi rakenteisiin. Väärin tasapainotetussa ilmanvaihdossa on riski, että sisätiloihin pääsee rakenne/eristevilla pölyä. Kertyvä pöly on myös paloturvallisuusriski.

Ilmastointikoneiden huolto

Ilmanvaihtokone on puhdistettava silloin, kun sen sisäpinnat likaantuvat. Puhdistus on hyvä tehdä parin vuoden välein. Puhdistus tapahtuu imuroimalla ja pyyhkimällä kone nihkeällä liinalla ja miedolla pesuaineella.

Koneen puhdistamisessa on noudatettava tarkasti valmistajan ohjeita, jotta laitteen osat eivät vahingoitu. Ilmanvaihtokoneen lämmöntalteenottokenno voidaan yleensä irrottaa ja puhdistaa miedolla pesuaineella.

Hinnasto

Hinnat sis. alv 24%.

Tulo/poistojärjestelmän puhdistus alk. 450€

Poistojärjestelmän alk. 150€